środa, 23 listopada 2016

Zapiekanka z wołowiną i makaronem



250 g ulubionego makaronu
500 g chudej mielonej wołowiny
1 cebula, posiekana
1 marchewka starta na tarce
1 słoik (750 g) sosu pomidorowego do spaghetti
1 szklanka sera żółtego startego na tarce lub w plasterkach
dowolna ilość sera typu feta
przyprawa do spaghetti




Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 165 stopni C.
W międzyczasie, na patelni zrumienić wołowinę z cebulą i marchewką.




Ugotowany makaron wymieszać z  sosem, serem i wołowiną.
 Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Piec przez 20 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)