środa, 23 listopada 2016
Zapiekanka z wołowiną i makaronem
250 g ulubionego makaronu
500 g chudej mielonej wołowiny
1 cebula, posiekana
1 marchewka starta na tarce
1 słoik (750 g) sosu pomidorowego do spaghetti
1 szklanka sera żółtego startego na tarce lub w plasterkach
dowolna ilość sera typu feta
przyprawa do spaghetti
Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 165 stopni C.
W międzyczasie, na patelni zrumienić wołowinę z cebulą i marchewką.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem, serem i wołowiną.
Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Piec przez 20 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz