200 g warzyw, mieszanych ( selera, cebuli, czosnku, pora), pokrojonych na kawalki
4 galazki mieszanych ziól, swiezych ( szalwii, rozmarynu, pietruszki), tylko liscie
150 g soli morskiej, gruboziarnistej
50 g bialego wina
1 lisc laurowy
1 gozdzik
5 nasion kolendry
Sposób przygotowania:
Do naczynia miksujacego wlozyc kawalki miesa kurczaka, rozdrobnic 5 s/obr. 7. Przelozyc do innego naczynia.
Do naczynia miksujacego wlozyc wszystkie warzywa i ziola, rozdrobnic 10 s/obr. 5.
Dodac sól, rozdrobnione mieso, wino, lisc laurowy i gozdzik, gotowac 30 min/Varoma/obr. 2, na pokrywke naczynia miksujacego zamiast miarki postawic koszyczek.
Zdjac koszyczek, zalozyc miarke, zmiksowac 1 min/obr. 10.
Przelozyc do szczelnie zamknietego sloika, pozostawic do ostygniecia.