na 4 steki
Marynata I :
2 lyzki sosu sojowego
2 lyzki octu balsamicznego
1/4 szklanki soku z cytryny
2 lyzki oliwy z oliwek
2 lyzki posiekanej natki pietruszki
1 zabek czosnku mielonego
1/2 lyzeczki czarnego mielonego pieprzu
2 posiekane szalotki
Marynowac przez minimum 30 minut najlepiej w lodowce
Grillowac na patelni grillowej po 5 minut z kazdej strony
Marynata II :
1/4 szklanki sosu sojowego
1/4 szklanki sosu Worcestershire
2 lyzki soli czosnekowej
2 lyzki posiekanego swiezego tymianku
2 lyzki zmielony czarny pieprz
2 lyzki chili w proszku
Marynowac przez minimum 30 minut najlepiej w lodowce
Zapiec w piekarniku 40 min w temp 170°C
Moja rada:
Mozna rowniez opruszyc maka (ja preferuje make z cieciorki) i usmazyc na tluszczu......:)
O cieciorce i mace z cieciorki napisze innym razem
Subskrybuj:
Posty (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...