Skladniki:
Maslo 10 dag
Maka pszenna 8 dag
Maka krupczatka 4 dag
Sliwki wegierki 50 dag
Cukier 15 dag
Cukier waniliowy 1 paczka
Jaja 3 szt.
Cukier puder 5 dag
Tluszcz i bulka tarta do wysypania formy
Przepis:
Maslo utrzec z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta mase,dodajac po jednym zoltku
Dodac przesiana make,dokladnie wymieszac i dodac ubita na sztywo piane z bialka jaj.
Dokladnie i bardzo delikatnie wymieszac ,aby nie popsuc struktury piany,
po czym wlozyc do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta.
.Na wierzch ciasta nalozyc oplukane i wydrylowane z pestek owoce.
Ciasto wlozyc do piekarnika i piec w temp.180°-200°C
Po upieczeniui wystudzeniu wyjac z formy i posypac cukrem pudrem.