Stek z rekina w sosie curry
- 4 steki z rekina
- trochę oleju
- 30 cl śmietany
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki octu
- 2 szczypty z curry
- sól i pieprz
- 2 szalotki
Usuń skórę ze stekow z rekina i wyplucz rybe.
Następnie osusz papierowymi ręcznikami.
Na patelnie wlej odrobine oleju i dodać części stekow tzn. poukladaj je ciasno jeden kawalek obok drugiego!
Zmniejszyć ogień i smazyc przez 5 minut z kazdej strony!
Gdy są podsmazone,gotowe zdjąć z ognia i przelozyc na ogrzany polmisek. Na innej patelni podsmażyć na oleju posiekaną szalotke
, połączyc ja ze śmietana, proszekiem curry, musztarda, sola i i pieprzem oraz dodać miód.
Podgrzewać kilka minut, a następnie zalać steki z rekina .
Bon appétit.