sobota, 25 stycznia 2014
THERMOMIX..............ziemniaki puree
1000 g ziemniaków, , pokrojonych na kawalki
300 g wody
1,5 lyzeczki soli
20 g masla
2 szczypty galki muszkatowlowej
160 g mleka, 1,5 %
Zalozyc motylek.
Do naczynia miksujacego wlozyc ziemniaki, wode i sól, gotowac ok. 25 min/100°C/obr. 1.
Dodac maslo, galke muszkatolowa, mleko , wymieszac, aby powstalo kremowe purée ok. 15-20 s/obr. 4.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz