sobota, 25 stycznia 2014

THERMOMIX ..............przepisy :)




Thermomix jest urządzeniem drogim ale wszechstronnym i bardzo dopracowanym. Skondensowana w tym niewielkim urządzeniu technologia, pozwala nam cieszyć się możliwościami świetnego blendera, parowaru, dokładnej wagi i garnka w jednym. 

Zalety:

+ dobrej jakości wszechstronny robot kuchenny a może nawet coś więcej - taka mała kuchnia 
+ spora ilość przepisów skrojona na miarę właśnie dla tego urządzenia 
+ zachęca do gotowania potraw, których do tej pory prawdopodobnie nie jedliśm

Wady:

- drogie 

=========================================
Sok KUBUS!

200 g marchweki,
 350 g jablek, 
70 g cukru 
1 cytryne do wycisniecia.
 Obrana marchew wrzucic do TM i rozdrobnic (7 s. obr. poz. 5).
 Dodac 750 ml wrzacej wody i gotowac7 min. (temp. Varoma obr. poz. 1).
 Dodac pozostale skladniki i miksowac przez 1 min (obr. poz. 10). 

Uzupelnic wrzatkiem do 2 litrów i pasteryzowac przez 5 min. (temp. 100°C, obr. poz. 10).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)