Thermomix jest urządzeniem drogim ale wszechstronnym i bardzo dopracowanym. Skondensowana w tym niewielkim urządzeniu technologia, pozwala nam cieszyć się możliwościami świetnego blendera, parowaru, dokładnej wagi i garnka w jednym.
Zalety:
+ dobrej jakości wszechstronny robot kuchenny a może nawet coś więcej - taka mała kuchnia
+ spora ilość przepisów skrojona na miarę właśnie dla tego urządzenia
+ zachęca do gotowania potraw, których do tej pory prawdopodobnie nie jedliśm
Wady:
- drogie
=========================================
Sok KUBUS!
200 g marchweki,
350 g jablek,
70 g cukru
1 cytryne do wycisniecia.
Obrana marchew wrzucic do TM i rozdrobnic (7 s. obr. poz. 5).
Dodac 750 ml wrzacej wody i gotowac7 min. (temp. Varoma obr. poz. 1).
Dodac pozostale skladniki i miksowac przez 1 min (obr. poz. 10).
Uzupelnic wrzatkiem do 2 litrów i pasteryzowac przez 5 min. (temp. 100°C, obr. poz. 10).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz