niedziela, 20 września 2015

Murzynek – wilgotny , czekoladowy i pyszny.....


Składniki:

1 masło
1/2 szklanki mleka 
1 i 1/2 szklanki cukru
4 łyżki kakao
4 jaja
2 szklanki mąki
1 proszek do pieczenia
aromat lub przyprawa do pierników (opcja)
rodzynki (opcja)

Przepis:
Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać pół szklanki na polewę. 
Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać.

Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i piec w temperaturze 175 stopni C
 przez 60 minut (maksymalnie do 70 minut). Polać letnie ciasto polewą czekoladową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)