wtorek, 11 kwietnia 2017

Rafaello...Słodycze bez cukru...


1 filiżanka kaszy jaglanej
3 filiżanki mleka kokosowego
1/2 filiżanki wody
3 łyżki wiórków kokosowych
garść wiórków kokosowych do obtaczania kulek
2-3 łyżki syropu z agawy
migdały bez skórki
1/2 łyżeczki soli


Zagotować wodę. Do wrzątku dodać mleko kokosowe, przepłukaną na sicie kaszę jaglaną, 
wiórki kokosowe, syrop z agawy. Dodać sól. Kaszę gotować do uzyskania konsystencji kremu.
 Po wystudzeniu kaszy, formować kulki, do każdej włożyć prażony migdał i obtoczyć 
w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)