1 kg obranego selera
2 główki cebuli
4 ząbki czosnku
250 g masła klarowanego
1 szklanka bułki tartej
6 sztuk jajek
przyprawy i suszone grzyby
1 szklanka wody
sól i pieprz,
Obrany seler zszatkować razem z cebulą na tarce na wiórki.
Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucić do garnka, dodać masło.
Zalać 1 szklanką wody i dusić około 45 minut (często mieszając),
Gdy zacznie być gorące, dodać przyprawy.
Doprawić solą i pieprzem. Kiedy masa ostygnie dodać bułkę tartą i jajka.
Wymieszać. Wyłożyć do foremki do keksu i piec około 1,5 godziny w 180 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz