wtorek, 11 kwietnia 2017

Pasztet z selera.....................wegański

1 kg obranego selera
2 główki cebuli
4 ząbki czosnku
250 g masła klarowanego
1 szklanka bułki tartej
6 sztuk jajek
przyprawy i suszone grzyby
1 szklanka wody
sól i pieprz,

 Obrany seler zszatkować razem z cebulą na tarce na wiórki. 
Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucić do garnka, dodać masło. 
Zalać 1 szklanką wody i dusić około 45 minut (często mieszając), 
Gdy zacznie być gorące, dodać przyprawy. 
Doprawić solą i pieprzem. Kiedy masa ostygnie dodać bułkę tartą i jajka. 
Wymieszać. Wyłożyć do foremki do keksu i piec około 1,5 godziny w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)