wtorek, 11 kwietnia 2017

Kiełbaski z białej fasoli....................dla Metabolic Balance

SKŁADNIKI:

150 g pieczarek
400 g białej fasoli z puszki
1 por (tylko biała część
3 łyżki ziemniaczanego puree
100 g chleba bez skórki
1 łyżeczka tymianku
czosnek
chili
sól, pieprz
olej rzepakowy

Pora kroimy w półksiężyce i podsmażamy na odrobinie oleju na szklisto. 
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy razem z porem. 
Solimy i smażymy, aż z warzyw wyparuje nadmiar wody. 
Odstawiamy do ostygnięcia. Fasolę odcedzamy  i płuczemy.
 Fasolę blendujemyna puree. 
Chleb blendujemy w malakserze, a następnie dodajemy z pieczarkami do masy fasolowej. 
Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. 
Z masy formujemy kiełbaski i wstawiamy je na 30 min do lodówki. 
Po tym czasie obsmażamy je na rozgrzanym oleju lub 
pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)