SKŁADNIKI:
150 g pieczarek
400 g białej fasoli z puszki
1 por (tylko biała część
3 łyżki ziemniaczanego puree
100 g chleba bez skórki
1 łyżeczka tymianku
czosnek
chili
sól, pieprz
olej rzepakowy
Pora kroimy w półksiężyce i podsmażamy na odrobinie oleju na szklisto.
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy razem z porem.
Solimy i smażymy, aż z warzyw wyparuje nadmiar wody.
Odstawiamy do ostygnięcia. Fasolę odcedzamy i płuczemy.
Fasolę blendujemyna puree.
Chleb blendujemy w malakserze, a następnie dodajemy z pieczarkami do masy fasolowej.
Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy kiełbaski i wstawiamy je na 30 min do lodówki.
Po tym czasie obsmażamy je na rozgrzanym oleju lub
pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz