czwartek, 4 lutego 2016
Metoda na FOCHa bez garnka żeliwnego!
Chleb FOCH (przepisy na ciasto moim blogu)
Można też gotowe ciasto na FOCHa przełożyć do 2 małych lub 1 długiej keksówki wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami, odstawić do wyrastania na ok.
godzinę (ciasto powinno wypełnić formę) i piec w piekarniku nagrzanym do 230 st c przez 10 minut,
następnie zmniejszyć temp. do 210 i dopiekać kolejne 20-30 minut.
Przed wstawieniem chleba do piekarnika, na dno wsypujemy ok. pół szklanki kostek lodu, dzięki temu powstała para sprawi,
że skórka chleba będzie chrupiąca.
Po upieczeniu ostudzić na kuchennej kratce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz