czwartek, 4 lutego 2016

Metoda na FOCHa bez garnka żeliwnego!



Chleb FOCH (przepisy na ciasto moim blogu)

Można też gotowe ciasto na FOCHa przełożyć do 2 małych lub 1 długiej keksówki wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami, odstawić do wyrastania na ok. 
godzinę (ciasto powinno wypełnić formę) i piec w piekarniku nagrzanym do 230 st c przez 10 minut,
 następnie zmniejszyć temp. do 210 i dopiekać kolejne 20-30 minut. 
Przed wstawieniem chleba do piekarnika, na dno wsypujemy ok. pół szklanki kostek lodu, dzięki temu powstała para sprawi, 
że skórka chleba będzie chrupiąca.
Po upieczeniu ostudzić na kuchennej kratce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)