2 pęczki zielonych szparagów
3 łyżki oliwy
4 łyżki masła
sól
pieprz mielony biały
Oczyścić szparagi delikatnie ścinając zdrewniałe końcówki
Związane wsadzić do wysokiego garnka i dotować na małym ogniu.
Zielone będą gotowe po około 8, a białe po 10-15 minutach.
Na dużej patelni rozgrzać masło i na gorącą wrzucić szparagi .
Smażyć przewracając lub podrzucając patelnią,posypać bułką tartą. Poczekać aż masło się zrumieni i nabierze lekko orzechowego smaku.
Posolić i lekko popieprzyć szparagi.
Podawać z ulubionym sosem np. chrzanowym
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz