sobota, 23 lutego 2013

Cykoria z serem i szynka.....Endives au Jambon au Reblochon




6 endywii
6 plasterków szynki
1 Reblochon
Pieprz
galazka suszonego tymianku

Czas przygotowania: 15 minut
 Czas pieczenia: 30 minut          

Rozgrzej  piekarnik do 180 ° C.

Zawin  każda endywie w plasterek szynki. Umieścić je obok siebie w naczyniu do pieczenia.

Posyp tymiankiem,pieprzem i przykryć serem Reblochon.
 Aby w pełni pokryć wszystko, potnij  ser na 4 i każda cwiartke na plastry 2 mm grubości.


Piec przez 30 minut, trochę więcej, jeśli chcesz dobrze ugotowac endywie.
 I tak  pozostaną one nieznacznie  chrupiące.


Moja uwaga:
Danie jest proste,zdrowe i smaczne !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)