sobota, 23 lutego 2013

Salatka z endywii z paluszkami krabowymi.......Endives avec des batonnets de crabe


Skladniki:

- 8 endywii
- 6 paluszkow  krabowych
- 4 plastry wedliny z piersi  kurczaka
- Gałka muszkatołowa
- Limonka
- Oliwa z oliwek,
- Szczypta cukru

-rozgrzac oliwę w woku
-pokroic cykorie w plasterki, umieścić ja w woku, dodac soku z limonki, szczypta cukru.
- pokroic paluszki krabowe i piersi z kurczaka  na małe kawałki.
- dodac je do woka na 10 minut pod koniec gotowania
-posypac gałka muszkatołową.

Mozna jesc na cieplo i na zimno!

Moja uwaga:
Jesli endywia jest b.gorzka dodac wiecej cukru.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)