sobota, 23 lutego 2013

Tarta z endywią.......Quiche aux endives et parmesan



200 g mąki 
125 g masła solonego 
 50g startego parmezanu 
 1 jajko 


 600g endywii
 2 cebule
100g przecier pomidorowy
30cl smietany
 2 jaja
55g masła
4 gałązki pietruszki



Wykonanie:

Przesmazyc  (pokrojone) endywie i cebule na maśle 15 minut.
Wlać śmietanę, doprawić i gotować przez 5 minut.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie dodać ubite jajka i posiekaną natkę pietruszki.
Rozgrzac piekarnik 180 ° C ,
Forme  najlepiej z wysokimi bokami i z metalu posmarowac maslem i wylepic ciastem.
Posmarowac przecierem i wylozyc farsz.
Piec przez 30-40 minut


Moja uwaga:
Jzsli nie lubicie koncentratu pomidorowego to po prostu pomincie ten skladnik.
Ja osobiscie tak robie ale przepis podaje orginalny!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)