sobota, 23 lutego 2013
Tarta z endywią.......Quiche aux endives et parmesan
200 g mąki
125 g masła solonego
50g startego parmezanu
1 jajko
600g endywii
2 cebule
100g przecier pomidorowy
30cl smietany
2 jaja
55g masła
4 gałązki pietruszki
Wykonanie:
Przesmazyc (pokrojone) endywie i cebule na maśle 15 minut.
Wlać śmietanę, doprawić i gotować przez 5 minut.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie dodać ubite jajka i posiekaną natkę pietruszki.
Rozgrzac piekarnik 180 ° C ,
Forme najlepiej z wysokimi bokami i z metalu posmarowac maslem i wylepic ciastem.
Posmarowac przecierem i wylozyc farsz.
Piec przez 30-40 minut
Moja uwaga:
Jzsli nie lubicie koncentratu pomidorowego to po prostu pomincie ten skladnik.
Ja osobiscie tak robie ale przepis podaje orginalny!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz