sobota, 23 lutego 2013
Endywia smakoszy.........Salade d'endives des gourmands
Składniki (dla 4 osób):
- 4 duże endywie
- 6 plasterków boczku
- 100 g sera Roquefort
- 100 g sera zoltego
- musztarda
- ocet jabłkowy
- olej
- pieprz
Przygotowanie:
Umyć i osuszyć endywie ,pokroic na małe paseczki (polplasterki).
Pokroic na male kosteczki niebieski Roquefort, twardy ser zolty i boczek.
Wrzuć wszystkie skladniki do endywii.
Przygotować sos z łyżeczki musztardy, 1 łyżka octu , 4 łyżkek oleju oraz trochę soli i pieprzu.
Dobrze wymieszac!
Moja uwaga:
Prosze pamietac,ze salatki zawsze mieszamy dopiero przed podaniem lub na stole!
Do salatek z endywii mozna dodac orzechy,migdaly i inne bakalie ,ktore sie z nia wspaniale komponuja!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz