sobota, 23 lutego 2013

Endywia smakoszy.........Salade d'endives des gourmands




Składniki (dla 4 osób):
- 4 duże endywie
- 6 plasterków boczku
- 100 g sera Roquefort
- 100 g sera zoltego
- musztarda
- ocet jabłkowy
- olej
- pieprz

Przygotowanie:

Umyć i osuszyć endywie ,pokroic na małe paseczki (polplasterki).
 Pokroic na male kosteczki niebieski Roquefort, twardy ser zolty i boczek.
Wrzuć wszystkie skladniki do endywii.
Przygotować sos z łyżeczki musztardy, 1 łyżka octu ,  4 łyżkek oleju oraz  trochę soli i pieprzu.
Dobrze wymieszac!


Moja uwaga:
Prosze pamietac,ze salatki zawsze mieszamy dopiero przed podaniem lub na stole!
Do salatek z endywii mozna dodac orzechy,migdaly i inne bakalie ,ktore sie z nia wspaniale komponuja!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)