sobota, 23 lutego 2013

Tarta z endywii i tunczyka........QUICHE AUX ENDIVES ET AU THON

Do ciasta:

- 200g mąki
- 100g masła
- 20g startego parmezanu
- 1 jajko
- 1 łyżka sera

Farsz:

- 2 endywie
- 1 cebula
- 1 puszka tuńczyka w solance
- 2 łyżki pesto ricotta-orzech (nie koniecznie)
- 20 cl płynnej śmietanki do ubijania
- 2 jajka
- Bazylia posiekana
- Sól i pieprz
- Tarty ser i pokrojona mozzarella


Zrobienie ciasta pomijam bo podane jest w innym poscie.

Na masle podsmazyc pokrojona cykorie, cebule  w ciągu 10 minut. Wlać śmietanę, doprawić i gotować przez 5 minut.
 Powoli ostudzić a następnie dodać roztrzepane jajka i posiekaną bazylię.
Rozgrzac piekarnik do 180 ° C.
Ciastem wylozyc blaszke. Posmarowac pesto i posypać płatkami tuńczyka. 
Przykryć przygotowanym farszem. Posypać serem i pokrojoną w kostkę mozzarella.
 Następnie piec 30 do 40 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)