poniedziałek, 12 sierpnia 2019
Buraczki na zimę......z papryką I
Składniki:
3 kg buraczków ćwikłowych
1 kg cebuli
1 kg papryki czerwonej
1 szklanka oleju
1 szklanka octu winnego 6%
1 szklanka cukru
3 łyżeczki sol
Całe buraczki gotować przez około godzinę, aż będą miękkie. Przestudzone obrać ze skórki.
Papryki rozkroić, wyjąć cały środek z nasionami i razem z cebulą pokroić w drobną kostkę.
Do garnka wlać ocet. wsypać cukier i sól i zagotować.
Teraz wystarczy wymieszać wszystkie warzywa razem.
Sałatkę przełożyć do umytych i wyparzonych słoików. Jeżeli będzie wkładana bardzo gorąca słoiki same się zamkną.
Można pasteryzować 15 min od zagotowania słoików.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz