środa, 7 września 2016
Placki ziemniaczane z cukinią
5-6 średnich ziemniaków
1 młoda cukinia
1 nieduża cebula
3 czubate łyżki mąki pszennej
2 jajka
olej do smażenia
sól, pieprz
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce na miazgę, cukinię na grubej tarce na wiórki.
Nadmiar płynu odlać
Wbić jajka, wymieszać z mąką i przyprawami.
Wlać na patelnię trochę oleju, rozgrzać i zostawić na średnim ogniu.
Łyżką nakładać ciasto na rozgrzany olej
Placki wykładać na papierowe ręczniki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz