niedziela, 31 lipca 2016
Ciasto uniwersalne do sezonowych owoców........zawsze się udaje!
2 szklanki mąki (może być krupczatka)
4 jajka
1 szklanka oleju
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g cukru
300 g owoców
Jajka wybić do miski i razem z cukrem ubić na puszystą masę.
Dodac stopniowo olej i cały czas miksować.
Dodac mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać .Przełożyć do formy do
i wcisnąc lekko owoce.
Piec w 180 C przez 45 minut do momentu aż wbity szaszłykowy patyczek będzie
Posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
wspaniałe ;)
OdpowiedzUsuń