Farsz:
1 jajko
1 kg serc drobiowych(ugotowanych i zmielonych)
1/2 kg kapusty kiszonej (podsmazonej i zmielonej na grubym sitku)
1-2 cebule pokroic i usmazyc
sol,pieprz
Wszystkie skladniki wymieszac i odstawic do ludowki na okolo 1h
ciasto bez jaja :
300 g mąki pszennej + do podsypywania
250 ml gorącej wody
1/4 łyżeczki soli
W misce umieść odmierzoną ilość mąki, dodaj sól. Następnie dolewaj stopniowo ciepłą wodę.
Kiedy mąka z wodą połączą się w zwartą masę można ciasto wyrabiac ręką.
W efekcie otrzymujemy miękkie i sprężyste ciasto!
ciasto z jajkiem:
300 g mąki pszennej + do podsypywania
1 jajko
ok. 1 szklanki ciepłego mleka lub wody (zalezy od suchosci maki)
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka soli
..........wszyscy lubimy te pierogi!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz