poniedziałek, 8 czerwca 2015

Pierogi z kiszona kapusta i ....................serduszkami drobiowymi



Farsz:
1 jajko
1 kg serc drobiowych(ugotowanych i zmielonych)
1/2 kg kapusty kiszonej (podsmazonej i zmielonej na grubym sitku)
1-2 cebule pokroic i usmazyc 
sol,pieprz
Wszystkie skladniki wymieszac i odstawic do ludowki na okolo 1h

ciasto bez jaja :

300 g mąki pszennej + do podsypywania
250 ml gorącej wody
1/4 łyżeczki soli
W misce umieść odmierzoną ilość mąki, dodaj sól. Następnie dolewaj stopniowo ciepłą wodę.
 Kiedy mąka z wodą połączą się w zwartą masę można ciasto wyrabiac ręką.
 W efekcie otrzymujemy miękkie i sprężyste ciasto!

ciasto z jajkiem:

300 g mąki pszennej + do podsypywania
1 jajko
ok. 1 szklanki ciepłego mleka lub wody (zalezy od suchosci maki)
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka soli





..........wszyscy lubimy te pierogi!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)