niedziela, 15 grudnia 2013

Mieszanka przypraw Cajun...............................do GUMBO

                                                                                                                    (Obrazek i innego bloga)

Mieszanka przypraw Cajun:

łyżka ostrej papryki
łyżka słodkiej papryki
łyżka pieprzu kajeńskiego
łyżka sproszkowanego czosnku
łyżka sproszkowanej cebuli
łyżka suszonego tymianku
łyżka proszku gumbo fileé
łyżka sproszkowanej musztardy
2 łyżki świeżo zmielonego pieprzu


OKRA do gumbo  

Piżmian jadalny – gatunek rośliny jednorocznej z rodziny 

ślazowatych. Uprawiany jest w wielu krajach o klimacie 

tropikalnym lub subtropikalnym. Niedojrzałe owoce są 

spożywane po ugotowaniu jako jarzyna, czasami również na 

surowo








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)