niedziela, 19 lutego 2017

Pasztet z soi ....................:)



2 filiżanki ugotowanej soi 
50 dag pieczarek 
4 cebule 
3 jaja 
2 sredniej wielkosci selery 
pietruszka 
oliwa 
przyprawy ziołowe 
sól, pieprz 



Umyte pieczarki kroimy i podsmażamy na czterech łyżkach oliwy. Dodajemy 
posiekane cebule i razem dusimy. Pietruszke oraz seler myjemy, obieramy i 
gotujemy. Pieczarki, warzywa i soje mielimy w maszynce do miesa, dodajemy 
zóltka i przyprawy do smaku. Mieszamy. Na koncu delikatnie laczymy z ubita na 
sztywno piana. Masę wkładamy do wysmarowanej tluszczem formy. Pieczemy 30-40 


minut. Podajemy na gorąco z surówka albo na zimno z sosem chrzanowym lub 
tatarskim. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)