niedziela, 19 lutego 2017
Pasztet z soi ....................:)
2 filiżanki ugotowanej soi
50 dag pieczarek
4 cebule
3 jaja
2 sredniej wielkosci selery
pietruszka
oliwa
przyprawy ziołowe
sól, pieprz
Umyte pieczarki kroimy i podsmażamy na czterech łyżkach oliwy. Dodajemy
posiekane cebule i razem dusimy. Pietruszke oraz seler myjemy, obieramy i
gotujemy. Pieczarki, warzywa i soje mielimy w maszynce do miesa, dodajemy
zóltka i przyprawy do smaku. Mieszamy. Na koncu delikatnie laczymy z ubita na
sztywno piana. Masę wkładamy do wysmarowanej tluszczem formy. Pieczemy 30-40
minut. Podajemy na gorąco z surówka albo na zimno z sosem chrzanowym lub
tatarskim.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz