wtorek, 10 stycznia 2017
Grzyby SHITAKE duszone przepis Metabolic Balance
grzyby shitake ilość około 30 g
2 łyżeczki stewii lub innego ZDROWEGO słodzidła
1,5 łyżki octu ryżowego
2 łyzki sosu sojowego
2 szklanki ciepłej wody do moczenia grzybów
Grzyby namoczyć w 2 szklankach ciepłej wody przez ok 40 minut do godziny.
Następnie wymieszać stewie ocet i sos sojowy + woda z moczenia grzybów.
Dusić na spokojnym ogniu do miękkości i az prawie cała woda wyparuje.
Grzyby zrobione w ten sposób są miękkie, sprężyste i bardzo smaczne.
Grzyby podczas moczenia obciążyć żeby nie wypływały na powierzchnię .
Ważne! grzybów nie przegotować, bo stają się twarde...:)
Wszystkie składniki możemy wymieniać wg swojej indywidualnej listy produktów dozwolonych.
Zachęcam do eksperymentowania...:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz