wtorek, 10 stycznia 2017

Grzyby SHITAKE duszone przepis Metabolic Balance





grzyby shitake ilość około 30 g
2 łyżeczki stewii lub innego ZDROWEGO słodzidła
1,5 łyżki octu ryżowego
2 łyzki sosu sojowego
2  szklanki ciepłej wody do moczenia grzybów

Grzyby namoczyć w 2 szklankach ciepłej wody przez ok 40 minut do godziny.
 Następnie wymieszać stewie  ocet i sos sojowy + woda z moczenia grzybów. 
Dusić na spokojnym ogniu do miękkości i az prawie cała woda wyparuje.
 Grzyby zrobione w ten sposób są miękkie, sprężyste i bardzo smaczne. 

Grzyby podczas moczenia obciążyć  żeby nie wypływały na powierzchnię . 





Ważne! grzybów nie przegotować, bo stają się twarde...:)


Wszystkie składniki  możemy wymieniać wg swojej indywidualnej listy produktów dozwolonych.


Zachęcam do eksperymentowania...:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)