wtorek, 10 stycznia 2017
Surówka z kapusty pekińskiej przepis Metabolic Balance
0,5 średniej kapusty pekińskiej
1 strąk czerwonej papryki
6 - 8 pomidorków koktajlowych lub 3 standardowe
1 - 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki oliwy
szczypta imbiru lub kawałeczek świeżego
1,5 łyżeczki ziaren sezamu
1 pęczek koperku, szczypiorku lub zielonej pietruszki
2 średnie marchewki
sok z cytryny
sól, pieprz
(warzywa można dodawać wg listy indywidualnej) np seler, jabłko ,ogórek ....
Oliwę wymieszać z sosem sojowym, imbirem,sokiem z cytryny .
Zielone części liści kapusty poszatkować drobno. Marchewkę zetrzeć na tarce.
Zieleninę posiekać. Paprykę pokroić na paseczki, pomidory koktajlowe w ćwiartki.
Warzywa wymieszać z zieleniną, sosem, posypać sezamem, wymieszać ponownie.
Wszystkie składniki oprócz kapusty możemy wymieniać wg swojej indywidualnej listy produktów dozwolonych.
Zachęcam do eksperymentowania...:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz