wtorek, 10 stycznia 2017

Surówka z kapusty pekińskiej przepis Metabolic Balance






0,5 średniej kapusty pekińskiej
1 strąk czerwonej papryki
6 - 8 pomidorków koktajlowych lub 3 standardowe
1 - 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki oliwy
szczypta imbiru lub kawałeczek świeżego 
1,5 łyżeczki ziaren sezamu 
1 pęczek koperku, szczypiorku lub zielonej pietruszki
2 średnie marchewki
sok z cytryny
sól, pieprz
(warzywa można dodawać wg listy indywidualnej) np seler, jabłko ,ogórek ....




Oliwę wymieszać z sosem sojowym, imbirem,sokiem z cytryny . 
Zielone części liści kapusty poszatkować drobno. Marchewkę zetrzeć na tarce.
Zieleninę posiekać. Paprykę pokroić na paseczki, pomidory koktajlowe w ćwiartki.






 Warzywa wymieszać z zieleniną, sosem, posypać sezamem, wymieszać ponownie.


 Wszystkie składniki oprócz kapusty możemy wymieniać wg swojej indywidualnej listy produktów dozwolonych.

Zachęcam do eksperymentowania...:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)