piątek, 25 marca 2016

Biszkopt z jabłkami.............szybkie ciasto dla niespodziewanych gości


5 jajek 
3/4 szklanka cukru
1 szklanka mąki
4 łyżki oleju
pół łyżeczki proszku do pieczenia
5 jabłek 

Białka ubi z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka nadal ubijać. Następnie dodać olej i mąkę z proszkiem do pieczenia 
i delikatnie wymieszać.




 Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

Jabłka umyć, obrać i pokroić na ósemki .


 Powrzucać do ciasta lub ułożyć na dnie blaszki do pieczenia.



Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Uwaga!
Poniewaz oboje z mężem  lubimy mase marcepanową często kroję ją na cieniutkie plasterki i układam na ciasto.....pycha


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)