niedziela, 11 stycznia 2015
Muffinki z kurczakiem i pieczarkami
6 piersi kurczaka
300-400 g pieczarek
1 garść suszonych grzybów
1 cebula
6 plasterków żółtego sera
pieprz
sól
Umażyc cebulkę pokrojoną w kostkę.
Następnie dodac drobno pokrojone pieczarki i wymoczone suszone grzyby.
Dusimy farsz pod przykryciem kilka minut
Przyprawiamy pieprzem i solą.
Piersi kurczaka przecinamy na pół i rozbijamy by powstało nam 12 kotlecikow
Każdy kotlet posypujemy z obu stron sola i pieprzem i wkładamy je pojedynczo do blaszek na muffiny.
Nakładamy łyżeczką farsz grzybowy w środek i zawijamy wystające końce kotletów do srodka tak aby powstala babeczka
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180°C na 20 - 25 minut.
Następnie wyciągamy i na każdy muffin kładziemy pół plasterka żółtego sera
Pieczemy jeszcze około 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz