Składniki :
- 1 rolka ciasta francuskiego
- 1 kg cebuli
- 20 cl śmietany
- 2 jajka
- Sól
- Pieprz
- Boczek wędzony
Cebulę obrać i pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzac maslo lub olej i poddusic ,dodać boczek, sól i pieprz. Ostudzic !
Wyłożyć ciasto na forme do tarty ,rownomiernie rozlozys nasz farsz cebulowy
Smietane i jajka roztrzepac w misce ,doprawic sola , pieprzem i zalac tarte
Piekarnik rozgrzac do 210 ° C (termostat 7) i piec 30 minut.
Podawac na ciepło.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz