sobota, 21 marca 2015

Tarta cebulowa.........................Tarte à l'oignon

Składniki :


- 1 rolka ciasta francuskiego

- 1 kg cebuli

- 20 cl śmietany

- 2 jajka

- Sól

- Pieprz

- Boczek wędzony



Cebulę obrać i pokroić w plasterki. 

Na patelni rozgrzac maslo lub olej i poddusic ,dodać boczek, sól i pieprz. Ostudzic !

Wyłożyć ciasto na forme do tarty ,rownomiernie rozlozys nasz farsz cebulowy 

Smietane i jajka roztrzepac w misce ,doprawic sola , pieprzem i zalac tarte 

Piekarnik rozgrzac do  210 ° C (termostat 7) i piec 30 minut. 

Podawac na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)