Składniki (4 porcje):
- 200 g mielonej wołowiny
- 200g mielona jagnięciny
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 cytryna
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 jogurt typu blugarski lub grecki
- mięta świeża
- sól i pieprz
Obrać i posiekać bardzo cienko czosnek i cebulę. W misce wymieszac mieso z sokiem z cytryny, jogurtem, olejem z solą i pieprzem. Dodac cebule i czosnek
Marynować przez 10 minut, a następnie kształtowac klopsiki wydłużone i nabijac wzdluz na szpadki lub namoczone,dlugie patyczki
Piec 5-10 min na grillu , odwracając regularnie az do uzyskania odpowiedniego stanu upieczenia
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz