piątek, 27 września 2013
Ziemniaki do obiadu inaczej...................Pieczone ziemniaki z boczkiem(palce lizac) Pommes de terre cuites au four avec du bacon
4 ziemniaki średniej wielkości
8 boczek wędzony (plasterków powinno być dwa razy więcej niż ziemniaków)
żółty ser
kminek lub koperek
olej
sól
Pieczone ziemniaki najpierw muszą być lekko podgotowane pamiętajac, że ziemniaki nie mogą być zupełnie miękkie. Po 20 minutach odcedzic je i pozostawic chwilę pod przykryciem.
Wlaczyć piekarnik . Wyłóżyc blaszkę folią aluminiową i posmarowac ją olejem.
Ustawc temperaturę na 180 stopni.
Pokroic boczek i ser w plasterki.
Do każdego ziemniaka przymocowac wykałaczką plasterek sera i 2 plasterki boczku.
Posypac ziemniaki zapiekane kminkiem albo posiekanym koperkiem.
Zziemniaki będą gotowe po 10-15 minutach w piekarniku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz