czwartek, 18 kwietnia 2013
Chleb z oliwkami i tymiankiem
Składniki (na 1 bochenek)
- 31 cl wody
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka mleka w proszku
- 250 g mąki
- 250 g mąki pszennej razowej
- 1 opakowanie drożdży suchych (instant)
- 100 g oliwek czarnych bez pestek
- 2 łyżki tymianku
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto.Odstawic na 1h do wyrosniecia(przykryc).
Zagniesc jeszcze raz,przelozyc do foremki i odstawic jeszcze na 1h.
Piec okolo 40-50 min w piekarniku w temp 220°C
Moja uwaga:
Mozna upiec chleb w maszynie!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz