czwartek, 18 kwietnia 2013

Chleb z oliwkami i tymiankiem



Składniki (na 1 bochenek)
- 31 cl wody
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka mleka w proszku
- 250 g  mąki
- 250 g mąki pszennej razowej
- 1 opakowanie drożdży suchych (instant)
- 100 g oliwek czarnych bez pestek
- 2 łyżki tymianku
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto.Odstawic na 1h do wyrosniecia(przykryc).
Zagniesc jeszcze raz,przelozyc do foremki i odstawic jeszcze na 1h.
Piec okolo 40-50 min w piekarniku w temp 220°C



Moja uwaga:
Mozna upiec chleb w maszynie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)