czwartek, 18 kwietnia 2013

Kurczak z cykoria i curry


Składniki (dla 4 osób):
- 4 piersi z kurczaka
- 1 kg z cykorii
- oliwa z oliwek
- sól pieprz , curry
- opakowanie dobrej smietany


Piersi pokroić  w kostkę.
 Umyć i pokroić na paski 2 cm cykorie (usunąć gorzki stożek,srodek).
 Obsmazyc kurczaka z odrobiną oleju, aż kawałki są złociste. Odstawić.
 Zblanszowac endywie  (al dente jest najlepsze) w osolonej wodzie.
Zmieszac w rondlu endywie z  pokrojonym w kostkę kurczakiem, curry, przyprawic do smaku,dodać słoik kremowej smietany. Podawać na gorąco.
Może z ryzem ryżu basmati.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)