wtorek, 17 stycznia 2017

Flaczki z boczniaków przepis Metabolic Balance



30 dag boczniaków
3 łyżki masła klarowanego
3 marchewki
1 pietruszka
kawałeczek selera 
kawałek pora
2 liście laurowe
gałka muszkatołowa
imbir
majeranek
tymianek
sól
pieprz
1 litr bulionu warzywnego  


 Warzywa pokroić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Grzyby pokroić w paseczki i lekko podsmżyć na maśle. Dodać warzywa i bulion.
Gotować około 20 minut , doprawić ziołami bez majeranku i gotować jeszcze 5 minut, 
Wyłączyć , rozetrzeć majeranek w dłoniach i dodać do flaczków. 

 Uwaga: 
Składniki flaczków można dostosować wg indywidualnej listy produktów MB

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Drożdżówki z dżemem (przepis na thermomix) :)