wtorek, 17 stycznia 2017
Flaczki z boczniaków przepis Metabolic Balance
30 dag boczniaków
3 łyżki masła klarowanego
3 marchewki
1 pietruszka
kawałeczek selera
kawałek pora
2 liście laurowe
gałka muszkatołowa
imbir
majeranek
tymianek
sól
pieprz
1 litr bulionu warzywnego
Warzywa pokroić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Grzyby pokroić w paseczki i lekko podsmżyć na maśle. Dodać warzywa i bulion.
Gotować około 20 minut , doprawić ziołami bez majeranku i gotować jeszcze 5 minut,
Wyłączyć , rozetrzeć majeranek w dłoniach i dodać do flaczków.
Uwaga:
Składniki flaczków można dostosować wg indywidualnej listy produktów MB
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz