piątek, 6 marca 2020
Smalec do chleba z kaczki
skóra i łój z kaczki
sól morska
pieprz
cebula
majeranek
Wymyte i wysuszone skórki kroimy w kostkę troszkę solimy, pieprzymy i wrzucamy na gorącą patelnię.
Smażymy do wytopienia się tłuszczu i zarumienienia się skwarek (ja skwarki wyjmuję).Dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy ją do miękkości. Doprawiamy majerankiem...Studzimy i przekładamy do pojemnika.
Smalec kaczy lub gęsi jest zdrowszy od smalcu wieprzowego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Polecany post
-
Składniki 300 g masy kajmakowej 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu 120 g espresso, zaparzonego 350 g wódki Do naczynia miksującego włożyć ma...
-
0,5 kg żurawiny 0,5 kg cukru 600 - 800 ml wrzącej wody Do naczynia wlać 100 g wody, włożyć koszyczek. Do koszyczka odważyć...
-
Składniki: 3 arkusze mrożonego ciasta francuskiego 2 budynie waniliowe 800 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 500 ml smietany kremówki...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz